Tähden B-tytöt säilyttivät paikkansa C-poolissa

Aaltoillen sujunut peli luonnehti Tähden B-tyttöjen turnausta lauantaina 10.11. Sastamalassa. Hienoja pelisuorituksia seurasi joukkueelle melko harvinaisia notkahduksia. Monivaiheisen päivän iloisin anti oli joukkueen säilyminen C-poolissa.

Viiden joukkueen turnaus pelattiin Sastamalassa Sylvään ja Stormin kouluilla. Tähti lähti pelaamaan neljän kaksieräisen ottelun turnausta puolikuntoisena ja hieman vajaalla miehityksellä. Stormin koululla kohdattu VaLePa hallitsi ensimmäisen erän alkua miten halusi, kun Tähdellä oli suuria käynnistysvaikeuksia. VaLePa:n johtaessa jo 20–10 Tähti heräsi vihdoin taistelemaan ja onnistui kaunistelemaan pisteitä VaLePa:n viedessä silti erävoiton.

Toisessa erässä Tähti hyökkäsi lujaa ja pääsi jo kuuden pisteen etumatkalle. VaLePa sai kuitenkin kiinni pelistä, tuli tasoihin ja ohi tyttöjen pelin sakatessa omiin virheisiin. Tähti ei antanut periksi, vaan nousi vielä lopussa VaLePa:n ohi. Ottelu päättyi tasalukemiin 1–1 (25–20, 22–25).

Sylvään koululla vastassa oli Nurmon Jymyn -03, joka oli ensimmäisessä ottelussaan pelannut tasapelin oman seuransa -02-tyttöjä vastaan. Tähti aloitti pelin vahvasti Emilia Marjakosken ja Ada Arosen hyökätessä kovaa Liisa Soimasuon passeista. Jymy kiri erän puolivälin jälkeen tasoihin, mutta Tähti ei antanut periksi, vaan väänsi erän nimiinsä vahvoilla syötöillään.

Toisen erän alku oli vaikea Tähdelle, joka ei saanut nousemaan Jymyn syöttöjä ja hyökkäyksiä. Jymy piti johtonsa yli erän puolivälin, jolloin Tähti sai libero Salla Jatkolan johdolla puolustuspelinsä toimimaan, nousi tasoihin ja lopulta Jymyn ohi. Ansaittu voitto tuli Tähdelle 2–0 (25–21, 25–20).

Nurmon Jymyn 02:ta vastaan Tähti pelasi omaa rauhallista peliään syöttäen ja hyökäten vahvasti laidoista ja keskeltä. Tähden johtaessa enimmäistä erää jo 18-10 Jymy alkoi kuroa eroa umpeen. Tähden peli mureni omiin virheisiin, ja Jymy kiitti tulemalla rinnalle ja ohi. Toinen erä toisti ensimmäisen kaavaa. Vahvan alun jälkeen tyttöjen peli hajosi virheisiin ja Jymy tuli rinnalle. Tähti tiristi kuitenkin Siiri Lehtosen syötöillä uuden eron Jymyyn, jonka vastaanotto- ja puolustuspeli onnahtelivat pahasti. Tämäkin peli päättyi tasapeliin 1-1 (23–25, 25–18).

Päivän viimeisessä pelissä vastaan saatiin Korian Ponsi Kouvolasta. Pelin ensimmäinen erä meni Tähdeltä Korian kannatusjoukkojen kovaäänistä rummutusta oudoksuessa. Ada Aronen kantoi paljon hyökkäysvastuuta, kun puolikuntoisena turnauksessa pelannut Emilia Marjakoski väsyi ja kentälle otettiin nilkkavaivainen Laura Yläjärvi. Ensimmäinen erä meni Korialle selvästi. 

Toisen erän hyvän alun jälkeen Tähti menetti johtoasemansa omiin virheisiinsä. Kouvolalaisten johtaessa jo 21–13 Tähti aloitti uuden hyökkäyksen ja nousi aivan vastustajan kannoille. Vastuuta kantoivat nyt aivan erityisesti Jenni Uuttera, Milja Salonen ja Liisa Soimasuo. Kiri ei riittänyt aivan loppuun asti, ja KorPo vei ottelun 2–0 (25–17, 26–24). 

Voittojen mennessä ristiin, Tähti onnistui lopulta nappaamaan pikkupisteillä poolin kakkostilan ja säilytti paikkansa C-poolissa. Seuraava B:n turnaus pidettäneen Mikkelissä 1.12.


 

Toimintaamme tukevat: