Tähden naisille kauden avaustappio kakkossarjassa

Isänpäivänä Tähti matkusti vierasotteluun Oriveden Ponnistusta vastaan. Kyseessä oli sarjan kärkipään kamppailu, ja Tähti valmistautuikin asianmukaisesti aamuharjoituksilla ja ruokailulla Parkkivuoressa. OrPo oli saanut kasaan ykköskokoonpanon, Tähden rosterissa oli pientä vajausta.

Ottelu alussa OrPo vei ja Tähti vikisi. Lukemissa 8–3 kotijoukkueen eduksi Tähti heräsi peliin mukaan, ja paineli kolmen pisteen johtoon. OrPo kuitenkin hyydytti Tähden kuudella ässäsyötöllä ja neljällä torjunnalla. Hyvästä taistelusta huolimatta ensimmäisen erän voitti kotijoukkue.

Toisessa erässä Tähti otti komennon heti alussa, ja vei peliä aina erän puoliväliin asti. OrPo kuitenkin osoittautui jälleen vahvemmaksi torjuntapelissä, eikä tehnyt juurikaan virheitä. Tähden hyökkäykset puolustettiin välillä uskomattomilla tavoilla, ja vierasjoukkueen taistelutahto hieman hyytyi. Myös toisen erän voitto kirjattiin OrPo:lle.

Kolmannen erän alku oli lähes täydellinen toisinto ensimmäisestä erästä. OrPo karkasi jälleen viiden pisteen johtoon heti alkumetreillä. Tähti ei saanut puolustettua riittävästi OrPo:n hyökkäyksiä, ja vastustajan syöttö oli tappavan tehokasta. Tähti nousi vielä kahden pisteen päähän erän loppuhetkillä, mutta se ei riittänyt venyttämään ottelua. Kolmas erä OrPo:n nimiin ja Tähdelle kakkossarjan avaustappio lukemin 0–3 (21–25, 19–25, 19–25). Tähden tehopörssin kärjestä löytyivät Helmi Parviainen (12/+3), Riikka Kuopio (10/+8) ja Soili Kalliokoski (6/+4).

”Oli vaikea peli. Vaikka kuinka panostettiin valmistautumiseen, niin tällä kertaa ei riittänyt. Vastaanotossa oltiin valovuosi jäljessä, ja torjuntapeliä ei saatu toimimaan toivotulla tavalla. Täytyy toki kehua vastustajaa, olihan OrPo:lla kova porukka. Parilla laitapelaajalla taitaa olla liigakokemusta ja molemmat passarit ovat nuorten maajoukkueen vakiokasvoja. Meidän pelissä onnistui parhaiten hyökkäys tänään, ja Riikka Kuopio näytti järkevän pelaamisen mallia hakkurin paikalla”, mietiskeli Tähden päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tähden tappio laittoi 2-sarjan 6-lohkon tilanteen entistä mutkikkaammaksi. Lohkon selkeänä kärkikolmikkona jatkavat Vehniän Wartti, OrPo ja Tähti muutaman pisteen sisällä toisistaan. Runkosarjaa on jäljellä vielä 3-4 ottelua joukkueesta riippuen ja lohkon kaksi parasta etenee ylempään jatkosarjaan. Tähti taistelee seuraavan kerran tärkeistä sarjapisteistä 18.11. kotona Parkkivuoressa, jolloin vieraaksi saapuu JyväsLentiksen Flames-joukkue.

 

Toimintaamme tukevat: