A-tytöillä kaksijakoinen B-pooliturnaus

Lauantaina 3.11. Tähden A-tytöt matkasivat Ylöjärvelle B-pooliturnaukseen. Lohko oli kovatasoinen, sillä Tähden lisäksi Siivikkalan koululla pelasivat hallitseva Suomen mestari Woman Volley Rovaniemeltä, Plokin ykkösjoukkue Pihtiputaalta ja emäntäjoukkueena toiminut Ylöjärven Ryhti.

Tähden osalta pelit alkoivat vasta 12.30, mutta tämä ei haitannut joukkuetta lainkaan. Plokilla oli alla 2–0-voittopeli WoVo:a vastaan, joten Tähdellä oli ehkä pienimuotoinen lepoetu. Tähti aloittikin ottelun vahvasti ja karkasi Riikka Kuopion johdolla jo 11–5-johtoon. Ploki kiri tasoihin ja jopa ohi, mutta lopussa Tähti oli kova ja erä päättyi Emilia Valarannan kauden kovimpaan kutospaikan lyöntiin.

Toisessa erässä Ploki karkasi heti alussa viiden pisteen johtoon, eikä luopunut siitä missään vaiheessa. Tähti pysyi jotenkuten pelissä mukana Plokin virheiden avittamana, mutta ei pystynyt haastamaan erätappiosta sisuuntunutta vastustajaa. Erän päätyttyä taululla olivat lukemat 1–1 ja edessä ratkaiseva kolmas erä.

Kolmas erä oli jännitysnäytelmä, ja pisteitä tehtiin vuorotahtia. Erän hahmoksi nousi lopulta Valaranta, joka takoi peräti seitsemän pistettä Plokin kenttään ja kirsikkana kakun päällä ratkaisi erän ja ottelun jälleen kutospaikalta. Loppulukemat Tähdelle hienon taistelun jälkeen 2–1 (25–23, 18–25, 17–15).

Päivän toinen peli pelattiin heti perään Woman Volleyta vastaan. Vaikka hallitseva Suomen mestari ei ollut Ylöjärvellä täydellä kokoonpanolla, osoitti se silti vahvuutensa. Tähti hyökkäsi pirteästi, mutta rovaniemeläiset puolustivat palloja peliin lähes jokaisella mahdollisella tavalla. Ensimmäisessä erässä Tähti pysyi pelissä mukana, mutta toisessa loppuivat paukut. Vain kaksi tehtyä omaa pistettä ei riitä erävoittoon oikeastaan koskaan, eikä sellaista ihmettä tapahtunut tälläkään kertaa. Päivän toisesta pelistä kirjattiin tappiolukemat 0–2 (22–25, 18–25).

Ennen kolmatta ottelua panos oli selvä: voitolla Suomen neljän parhaan joukkoon A-pooliin ja tappiolla haettaisiin vauhtia C-poolista. Verkon toiselle puolelle asettunut Ylöjärven Ryhti oli jo varmistanut poolinousun, eikä sillä ollut enää panosta viimeiseen peliin.

Ottelusta ei kovin paljoa jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Tähti tuntui olevan kokovartalokipsissä alusta alkaen, ja ilman vaihtopelaajia pelannut joukkue alkoi väsähtää uhkaavasti. Ryhti meni menojaan, eikä Tähdeltä löytynyt keinoja ottelun kääntämiseen. Tappioasemasta 9–20 Tähti nousi vielä taistelemaan erävoitosta Ryhdin virheillä, mutta omia pisteitä se ei pystynyt tekemään riittävästi. Toinen erä olikin sitten suoranainen katastrofielokuva, ja ylivoimaisesti Tähden kauden heikoin suoritus. Tähdelle tappio 0–2 (21–25, 9–25). 

Turnaus ei ollut Tähdeltä kokonaisuudessaan huono. Ensimmäisessä pelissä kaatunut Ploki nousi lopulta A-pooliin, ja hieman paremmilla pompuilla WoVo:kin olisi saattanut kaatua. Ohipelejä tulee pitkän kauden mittaan väkisinkin, ja nyt se osui tälle reissulle. 

C-poolissa on myös se hyvä puoli, että turnaus järjestetään näillä näkymin kotipaikkakunnalla 24.11. N2-joukkue taistelee sarjapisteistä seuraavan kerran isänpäivänä 11.11. vierasottelussa Oriveden Ponnistusta vastaan. Naisilla oli peli myös sunnuntaina 4.11., joka päättyi Tähden 3-2-voittoon (lue lisää: http://www.vilppulantahti.fi/index.php?k=120153).

 

Toimintaamme tukevat: