Tähti makeaan voittoon Laukaalla

Tähden naisten kausi jatkui sunnuntaina vierasottelulla sarjakärki Vehniän Warttia vastaan. Ennen tätä kohtaamista Wartti oli voittanut kaikki neljä otteluaan 3-0, eikä Tähdenkään sarakkeesta löytynyt yhtä erätappiota suurempia miinuksia. Lähtökohdat olivat mielenkiintoiset myös siksi, että Wartin joukkueen kokoonpanosta löytyi vain yksi juniori-ikäinen pelaaja muiden ollessa jo kokeneempia pelinaisia.


Kuten niin usein ennenkin, ottelun alku oli tasainen. Tähti nappasi heti kolme pisteen johdon, mutta Wartti kiri sen välittömästi kiinni. Erän lähestyessä puoltaväliä vierasjoukkue kuitenkin näytti parasta osaamistaan, ja Tähti ottikin pelin hallintaansa. Hyökkäykset paukkuivat Wartin kenttään joka puolelta kenttää, ja torjunta oli kuin muuri. Tähti aloitti ottelun vakuuttavalla erävoitolla.

Toiseen erään tuli uudestisyntynyt Wartti. Kotijoukkue vaihtoi passaria, ja sai Tähden syöttötaktiikasta parhaan tehon pois. Tähti päästi Wartin erässä jo 7-1-johtoon, mutta hyvin onnistuneet vaihdot piristivät peliä. Tähti nousikin erän puolivälissä jo lähes tasoihin. Tässä vaiheessa Wartin hyökkäyspeliin ilmestyi vielä piirun verran lisää tehoa, ja kotijoukkue marssi selkeähköön erävoittoon tasoittaen tilanteeksi 1-1.

Kolmas erä eteni hyvin tasaisissa merkeissä. Puolivälissä näytti jo siltä, että Tähti painelee helppoon erävoittoon mutta niin vain Wartti kiri tasoihin ja ohi. Kotijoukkueen johtaessa 22-18 Tähti kuitenkin heräsi, ja taisteli lopulta tärkeän erän itselleen varmistaen samalla vähintään yhden sarjapisteen.

Neljäs erä oli sellaista vuoristorataa, jollaista ei löydy mistään tunnetusta huvipuistosta. Sekä Wartti että Tähti johtivat erää vuorotellen, ja molemmilla oli hetkensä ratkaista erä. Loppujen lopuksi tilanteessa 20-20 Wartin kokemus oli Tähdelle liikaa ja kotijoukkue venytti kamppailun viidenteen erään.

Tähden kauden ensimmäinen viides erä olikin sitten vierasjoukkueen näytös. Vahvan alun jälkeen Wartti pääsi vielä mukaan peliin ja puolia vaihdettiin Tähden johtaessa 8-7. Tästä eteenpäin Tähti pelasi lähes virheettömästi, ja hyökkäyksiin löytyi tarvittavaa kovuutta. Hyökkäyspelin Tähti pohjusti armottomalla puolustustaistelulla. Loppujen lopuksi reilun kahden tunnin vääntö päättyi iloisesti, kun Tähti voitti erän ja samalla ottelun lukemin 3-2 (25-16, 17-25, 25-23, 20-25, 15-8). Parhaana pelaajana Tähdeltä palkittiin passari Maria Valkeejärvi. Pistepörssin kärkipaikan nappasi 18 pisteellä hakkuri Ada Aronen.”Olipahan vääntämistä. En tiedä oliko siinä yhdessä kenttäpuoliskossa jotain erikoista, kun kaikki erät voitettiin sillä puolella. Täytyy olla joukkueesta taas kerran ylpeä, että neljännen erän sulamisen jälkeen voitettiin viides erä ja noustiin aikamoisesta kuopasta. Vaihtopelaajien roolia painotettiin tänään paljon, ja vaihdosta löytyikin tänään piristysruiskeet peliin silloin kun niitä tarvittiin. Koko viikko treenattiin myös keskihyökkäystä, ja aktiivisesti sitä päästiinkin hyödyntämään. Jos jotain jäi kaipaamaan, niin liikettä olisi saanut olla kentällä lisää. Kokenut vastustaja vei meitä välillä kuusi-nolla hyökkäämällä ja syöttämällä kentän tyhjiin kohtiin. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä suoritus ja sarjakärjen kaataminen vieraskentällä on aina kova juttu” kertaili Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen ottelutapahtumia.

Tiivis kausiaikataulu pitää huolen siitä, ettei voittoputkessa porskuttava Tähti pääse liikaa nautiskelemaan. Tulevana lauantaina pelataan A-tyttöjen sarjaa Ylöjärvellä ja Vilppulassa, ja viikonloppu jatkuu sunnuntaina 4.11. naisten kakkossarjan kotiottelulla JyväsLentistä vastaan. Parkkivuoren lentopallosunnuntain täydentää miesten kakkossarjan ottelu, jossa myöskin voittovireen löytänyt Tähti kohtaa Häijään Äijät.
 

Toimintaamme tukevat: