Tähti jatkaa vakuuttavasti kakkossarjassa

2-sarjan alkusarja jatkui Tähden osalta sunnuntaina kotiottelulla LP Kangasalaa vastaan. Vierasjoukkue koostuu sekä A-ja B-junioreista sekä muutamasta nuoresta aikuisesta.


Kauden aiempien otteluiden tapaan alku oli tasaista vääntöä. Ensimmäinen erä eteni puoliväliin asti vuorotahtia, mutta sitten Tähden Maria Valkeejärvi asteli syöttöruutuun. Kolme peräkkäistä ässää pakotti vieraat aikalisälle, mutta sen päätyttyä Valkeejärvi täräytti vielä neljännenkin ässän. Syöttöputken jatkuessa vastustajan virheet ja Tähden tehokas hyökkäyspeli tuottivat lopulta selkeän erävoiton.

Toisessa erässä LP Kangasala sai puolustuspelinsä toimimaan, ja se pystyi ajoittain tylsyttämään Tähden pelin lähes täysin. Vieraat piristyivät myös hyökkäyspäässä, mutta Tähti löysi vastalääkkeeksi hakkuri Ada Arosen ja yleispelaaja Emilia Valarannan. Aronen tykitti viisi ja Valaranta neljä hyökkäyspistettä, joten pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa erälukemin 2-0.

Kolmas erä alkoi tasaisesti, mutta lopulta Tähden lähes virheetön peli riitti takaamaan erä- ja otteluvoiton yli sadan katsojan riemuksi. Erässä isoon rooliin nousi myös torjuntapeli, joka tuotti neljä pistettä Tähdelle. Lopputulos 3-0 (25-11, 25-22, 25-21). Tähden joukkueen tehokkain pelaaja löytyi poikkeuksellisesti passarin paikalta, kun Maria Valkeejärvi ylsi lukemiin 10/+8. Muita pistenikkareita olivat Emilia Valaranta (9/+5), Helmi Parviainen (9/+4) ja Ada Aronen (8/+3).

”Maistuu kyllä hyvälle. Jouduttiin pelaamaan ihan tosissaan, ja sen jälkeen voitto on hieno asia. Syöttö-vastaanottopeli oli hyvää, samoin hyökkäyspelissä oltiin Kangasalaa edellä. Torjuntojakin otettiin taas mukavasti. Ja totta kai kolme pistettä on äärimmäisen tärkeä saada tästä pelistä mukaan ennen seuraavaa peliä. Tämä päivä nautiskellaan ja huomenna siirretään jo katseet kohti seuraavaa peliä vieraissa”, totesi joukkueen päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen ottelun jälkeen.

Tähden seuraavaan otteluun 28.10. lähtökohdat ovat jännittävät; sekä Tähti että kotisalissaan pelaava Vehniän Wartti ovat voittaneet kolme ensimmäistä otteluaan. Kyseessä on siis lohkon kärkikamppailu. Sunnuntain kierroksen jälkeen lohkon kärjessä ovat Wartti ja Tähti, vehniäläisten johtaessa paremman eräsuhteen turvin. 


 

Toimintaamme tukevat: