Tähti vieraili voitokkaasti Jyväskylässä.

Vilppulan Tähden naisten 2-sarjajoukkue pelasi kauden ensimmäisen vierasottelun sunnuntaina Jyväskylässä Huhtasuon koululla JyväsLentiksen Flames-joukkuetta vastaan. Lupaavista junioreista koostuva Flames pelasi jo lauantaina täyden turnauksen Parkkivuoren urheilutalolla B-tyttöjen SM-sarjassa.

Ottelun alku oli tasainen, mutta joukkueiden välinen tasoero paljastui nopeasti. Tähden tarkempi vastaanotto, tehokkaampi hyökkäyspeli, kovempi syöttö ja tiiviimpi torjunta johtivat lopulta siihen, että reilun tunnin väännön jälkeen taululla olivat vierasjoukkueen voittolukemat 3-0 (25-12, 25-16, 25-13).

Tähdeltä löytyi onnistujia laajalla rintamalla. Kovimmat tehot tykittivät Huhtasuon lattiaan yleispelaajat Emilia Valaranta (13/+7) ja Helmi Parviainen (9/+5). Syöttö-vastaanottopelissä Tähti oli vahva ja torjuntapisteitäkin kertyi peräti yhdeksän. Maria Valkeejärven pyörittämä passipeli toimi myös hienosti.

”Tilastojen valossa peli oli meidän osalta aikamoista tykitystä. Vastustaja kuitenkin puolusti ajoittain todella hyvin, eikä siellä ilmaiseksi voittoa saatu. Torjuntapeli oli jälleen kerran huippuluokkaa, ja vastaanotto alkaa olla voittavan joukkueen tasoa. Kehityskohteitakin toki löytyy, mutta hyvässä vireessä ollaan. Paikalleen ei voida jämähtää”, kertaili Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Tähdellä on kahden pelatun ottelun jälkeen täydet kuusi sarjapistettä ja se jatkaa lohkonsa kärjessä. Lohkon kaksi parasta jatkavat keväällä pelejä ylemmässä jatkosarjassa, loput neljä alemmassa jatkosarjassa.

Seuraava Tähden naisten 2-sarjaottelu pelataan Parkkivuoressa 21.10., kun vastaan saapuu LP Kangasalan N2-joukkue.

 

Toimintaamme tukevat: