Naisten Suomen Cupissa näkyi sarjatasojen ero

Parkkivuoren lentopallopyhätössä nähtiin tiistaina harvinaislaatuinen tapahtuma, kun Tähden naiset kohtasivat Suomen Cupissa Oriveden Ponnistuksen liigajoukkueen. Näin kova vierasjoukkue Tähden ottelussa ei ole aivan jokapäiväistä herkkua.

Pelissä joukkueiden valtava tasoero näkyi selvästi, ja jo Tähden erävoitto olisi ollut valtava yllätys. OrPo marssitti kentälle heti avauserään ykköskokoonpanonsa, johon kuuluivat muiden muassa yhdysvaltalaisvahvistukset Erica Handley ja Shannon Dugan sekä naisten maajoukkueessa kesällä mukana ollut Nelli Rantanen. Tähti taisteli minkä pystyi, ja tuloksena olikin useita huippuluokan suorituksia. Molemmat joukkueet pyörittivät vaihtorulettia aktiivisesti, mutta pelin kuva pysyi samanlaisena läpi ottelun.

Vaikka itse ottelu päättyi OrPon selkeään 3-0 (25-12, 25-10, 25-6)-voittoon, ei Tähdellä ollut syytä painaa päätä pensaaseen. Käteen jäi arvokasta kokemusta, josta varmasti on hyötyä tulevissa koitoksissa.

”Olihan OrPo kova, mutta liigan ja kakkossarjan ero pitääkin näyttää tältä. Hienosti hoidettu myös heidän puolelta, kun mukana olivat kaikki kärkipelaajat eikä pelkkiä junioreita. Hyvin kuitenkin väännettiin ja saatiin mukava tapahtuma aikaan. Joukkueelle jäi varmasti sellaisia muistoja, joita kelpaa kertoa eteenpäinkin” mietiskeli Tähden valmentaja Valtteri Jääskeläinen ottelun jälkeen.

Itse ottelutapahtuma keräsi runsaasti positiivista palautetta myös vierasjoukkueelta, ja Parkkivuoreen oli löytänyt tiensä 160 katsojaa. Tunnelma oli hyvä läpi ottelun, ja yleisö jaksoi kannustaa omiaan todella aktiivisesti.

”Hallissa oli mahtava tunnelma. Näin kun pääsisi pelaamaan joka kerta, niin mikäs sen mukavampaa. Meillä oli loistava yleisö ja Orivedeltäkin oli väkeä kannustamassa omiaan” kommentoi Jääskeläinen Parkkivuoren kilpailukauden toistaiseksi suurinta yleisömäärää.

Tähden naisten kausi jatkuu sunnuntaina vierasottelulla JyLe Flamesia vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan Parkkivuoressa 21.10., jolloin vieraaksi saapuu LP Kangasalan kakkossarjajoukkue.


Joukkueet poseerasivat yhteiskuvassa ottelun jälkeen. KUVA: Jari Aronen

 

Toimintaamme tukevat: