Tähti loisti sarja-avauksessa.

Vilppulan Tähden naisten 2-sarjajoukkue pääsi avaamaan kauden Parkkivuoren urheilutalolla sunnuntaina. Vastaan asettui Oriveden Ponnistuksen nuori joukkue, jonka kokoonpanosta löytyi kokemusta Mestaruusliigasta ja nuorten maajoukkueesta.

Ottelun alussa Tähden peli oli hermostunutta, ja jännitys tuskin jäi keneltäkään huomaamatta. Tähti roikkui mukana aina avauserän puoliväliin asti, mutta OrPo repi tarvittavan eron ja voitti erän lopulta selkeästi.

Tähteläisten jännitys unohtui erätauolle, ja toisessa erässä nähtiin melkoinen ilotulitus. Tähti hyökkäsi hurjilla tehoilla ja vastustajan avittaessa lukuisilla virheillä oli erä nopeasti ohi. Jenni Uutteran 10 syötön putki erän puolivälistä eteenpäin oli OrPolle myrkkyä, eikä vierasjoukkue pystynyt haastamaan Tähteä missään vaiheessa.

Tähden vahvat esitykset saivat jatkoa myös pitkän erätauon jälkeen. Vähäinen määrä virheitä, tehokas syöttö-vastaanottopeli sekä ilmiömäinen torjuntapeli takasivat sen, että Tähti hallitsi ottelun kahta viimeistä erää miten tahtoi. Kotijoukkueen voittolukemat kirjattiin lopulta 3-1 (20-25, 25-9, 25-16, 25-19). Tähden tehoista vastasivat pääasiassa Emilia Valaranta (14/+6), Ada Aronen (13/+8), Jenni Uuttera (11/+10) ja Helmi Parviainen (11/+3). Yleisömääräksi kirjattiin 98.Tähti pääsi tuulettamaan torjuntapisteitä peräti 12 kertaa OrPoa vastaan

”Oli kova suoritus. Ensimmäisen erän jälkeen kävi väkisinkin mielessä, että noinkohan tässä menee jännittäessä koko peli. Onneksi se siitä kuitenkin aukesi ja saatiin heti voittopeli alle. Pisteitä tehtiin aika laajalla rintamalla, ja vaihtopelaajat tukivat tänään peliä ihan loistavasti. Täytyy nostaa esille myöskin huippuluokan yleisö. Sarja on kuitenkin vasta alussa, joten liikaa ei saa päästää keulimaan” tuumaili joukkueen päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Eikä keulimiseen ole aikaakaan. Jo tiistaina Tähti saa Suomen Cupissa vastaansa jälleen OrPon, mutta vastustajan sarjataso vaihtuu Mestaruusliigaksi. ”Hienoa päästä mittaamaan tasoa yhtä Suomen huippujoukkuetta vastaan. Lähdetään tekemään kentällä niitä asioita, joita osataan ja katsotaan mihin asti se riittää” kommentoi Jääskeläinen tulevaa koitosta.

 

Toimintaamme tukevat: