Tähden A-tytöillä vahva alku kaudelle

Vilppulan Tähden A-tytöt avasivat sarjakautensa tasonmittausturnauksella Soinissa. Mukana oli Tähden lisäksi kolme joukkuetta; Pihtiputaan Plokin 2-joukkue, Nurmon Jymy ja Soinin Tiikerit.

Ensimmäisessä pelissä Plokia vastaan Tähti pelasi koko rahan edestä, sillä ottelu venyi kolmeen erään. Avauserässä Ploki näytti jo menevän menojaan, mutta tilanteessa 12-18 alkoi Tähden hurja kiri ja joukkue venytti erän jatkopalloille. Ploki otti kuitenkin tarvittavat pisteet ja vei erän nimiinsä. Toisessa erässä Tähti oli kahdesti kahdeksan pisteen takamatkalla, mutta tällä kertaa loppurutistus riitti erävoittoon. Kolmannessa erässä Tähteä ei pysäyttänyt mikään, ja huikean taistelun jälkeen otteluvoitto Tähdelle 2-1 (24-26, 26-24, 15-10).

Päivän toinen ottelu pelattiin heti ensimmäisen perään Nurmon Jymyä vastaan. Vaikka alla oli kolmieräinen peli, onnistui Tähti lähtemään otteluun hyvin latautuneena. Ensimmäinen erä eteni tasaisissa merkeissä, mutta ratkaiseva ero löytyi lopulta syöttöpelistä. Tähti tykitti erässä seitsemän ässää Jymyn yhtä vastaan ja tämä takasi mänttävilppulalaisille erävoiton. Toisessa erässä Tähdeltä nähtiin lähes virheetön esitys, eikä Jymy pystynyt missään vaiheessa nousemaan lähellekään erävoittoa. Loppulukemat Tähdelle 2-0 (25-22, 25-13).


A-tytöt Soinissa lauantaina 22.9.2018, kuva Venla Vesala

Parin tunnin lounastauon jälkeen edessä oli vielä ottelu emäntäjoukkue Soinin Tiikereitä vastaan. Lisäjännitystä peliin toi lohkon tilanne, jota laskettiin joukkueenjohdon kesken lähes kaikilla mahdollisilla välineillä ja kaavoilla. Panos oli kova; turnauksen voittaja ratkeaisi tässä ottelussa, ja voittaja pääsisi aloittamaan SM-sarjan Suomen kahdeksan parhaan joukkueen joukossa.

Ottelu alkoi varsin tasaisesti. Molemmat joukkueet johtivat vuorotellen ensimmäistä erää, mutta jälleen ratkaisevaan rooliin nousi syöttöpeli. Tähti syötti seitsemän ässää eikä ainuttakaan virhettä, Tiikereiden vastaavien lukemien ollessa nolla ja viisi. Myös vastaanotossa Tähti oli tarkempi, ja turnausvoiton ratkaissut erävoitto tuli kotiin. Toiseen erään Tähti sai vahvan alun, mutta kotijoukkue pääsi johtoasemaan erän puolivälissä eikä siitä enää luopunut. Kolmannessa erässä Tähden eväät oli syöty, eikä oikein mikään tahtonut onnistua. Lopputuloksena 1-2 (25-23, 23-25, 11-15)-tappio. Tähti siis voitti turnauksen, ja aloittaa varsinaisen SM-sarjan B-poolista eli sijoilta 5-8.

”Päivän kaksi ensimmäistä peliä olivat varmaan parhaat, joita olen joukkueelta nähnyt, eikä kolmaskaan huono ollut. Syksyn aikana pelaamiseen on tuotu aika paljon uutta, ja näitä asioita hiottiin turnauksessa onnistuneesti. Erityisen tyytyväinen täytyy olla syöttö-vastaanottopelin kehittymiseen päivän aikana. Joukkue uskalsi nyt myös tehdä rohkeita hyökkäysratkaisuja erien loppuhetkillä. Liian tyytyväinen ei kuitenkaan saa olla, vastustajat vain kovenevat tästä eteenpäin” pohdiskeli joukkueen päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen. Tähti vieraili Soinissa kokoonpanolla Emilia Valaranta, Minja Koponen, Emma Änäkkälä, Soili Kalliokoski, Henna Metsälä, Caroline Külaots, Helmi Parviainen ja joukkueen parhaana palkittu Riikka Kuopio. Joukkueen johdosta ja huollosta vastasivat Valtteri Jääskeläinen, Mika Mutkala, Tapio Parviainen ja Venla Vesala. Seuraavan kerran ryhmä on tulessa kakkossarjassa ja Suomen Cupissa lokakuun alussa. A-tyttöjen kausi jatkuu 3.11.

Teksti: Valtteri Jääskeläinen

 

Toimintaamme tukevat: