Tähden B-tytöille kaksi voittoa ja yksi tappio A:n tasoturnauksesta

Tähden B-tyttöjen kausi käynnistyi lauantaina Orivedellä 22.9. järjestetystä A-tyttöjen tasoturnauksesta. Jari Marjakosken valmentama joukkue pelaa alkavalla kaudella samalla kokoonpanolla sekä B- että A-junioreiden sarjoja.

Tähden ensimmäinen vastus oli JyväsLentiksen A-tyttöjoukkue. Pelin alku oli molemmilta joukkueilta hieman haparoivaa, ja molemmissa erissä toistui suurin piirtein sama kaava. Erän alut etenivät tasapisteissä, mutta erien vanhetessa Tähti sai revittyä kovilla syötöillään noin kymmenen pisteen eron JyLe:een.

Jyväskyläläisten nosto ei toiminut missään vaiheessa peliä, ja Tähti käytti tätä hyväkseen. Vaikka Tähdenkin pelissä oli vielä paljon helppoja virheitä, oli se kuitenkin selvästi jäsentyneempää kuin vastustajan. Ottelu päättyi Tähden melko helppoon 2–0 (25–16, 25–15) voittoon.

Toisena Tähti sai vastaansa LP-Kangasalan A-tyttöjoukkueen. Tähden peli alkoi sujua jo paremmin, mutta vastustajalla se ei sujunut alkuunkaan. LP-K teki virheitä pelin kaikilla osa-alueilla, mutta aivan erityisen vaikeita heille olivat Tähden syötöt. Epätasainen peli päättyi 0–2 (10–25, 11–25) Tähdelle.

Päivän viimeisessä pelissä Tähti kohtasi isäntäjoukkue Oriveden Ponnistuksen. Kun OrPokin oli voittanut päivän aiemmat vastustajansa, olisi tästä kohtaamisesta voinut odottaa melko tasaista. Ensimmäisessä erässä Tähti ei saanut kuitenkaan torjuttua OrPo:n kovia hyökkäyksiä. Tähden omat hyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen OrPo:n torjuntaan.

Vasta toisessa erässä Tähti sai pelinsä kulkemaan ja haastoi tiukasti OrPo:n jatkopalloille asti. Se ei kuitenkaan aivan riittänyt, ja OrPo vei ottelun 2–0 (25–14, 27–25). Tästä tasoturnauksesta oli voittajalle tarjolla D-poolipaikka ja sen nappasi OrPo. Tähti aloittaa sarjan E-poolista. 

Turnauksessa pelasi viime vuodelta tuttu kokoonpano Salla Jatkola, Jenni Uuttera, Siiri Lehtonen, Emilia Marjakoski, Milja Salonen, Ada Aronen, Iiris Luoma, Liisa Soimasuo ja Laura Yläjärvi. 


 

Toimintaamme tukevat: