Tähti 1-sarjaan tutuin voimin


Hikinen kesä on takana Vilppulan Tähden 1-sarjaan valmistautuvalla miesjoukkueella. Joukkueen runko koostuu A-poikien suomenmestaruuden keväällä voittaneesta sakista, ja samalla rungolla ollaan myös mestaruutta puolustamassa. Ohjaksia käsissään pitää Petri Köykkä.

Tähti on tällä hetkellä liikkeellä joukkueella, joka on todellinen poikkeus kaikkiin eri palloilulajien pääsarjoissa pelaaviin joukkueisiin. Ainoana uutena pelaajana joukkueeseen on liittynyt Lauri Ojala. ”Late” on vilppulalaisen lentopallokoulun kasvatti juuriaan myöten, mutta sittemmin mies pelasi 1-sarjaa Mäntän Valon ja Virtain Team PUMin maineikkaissa peliapaidoissa.

Viime kaudella A-pojissa Tähteä edustanut ja 1-sarjassa virtolaisvärejä kantanut Voitto Köykkä on takaisin tutussa kotisalissa.

Runkona mukana on SM-lopputurnauksen all stars -kolmikko Arttu Salmijärvi, Daniel Heinonen ja Kalle Hietavala. A-poikien mestareista rivissä ovat Petro Ahvenjärvi, Santeri Salonen, Teemu Kaitakari ja Sami Valaranta. B-pojista ryhmään on nostettu Lassi Mäntynen ja Oskari Marjakoski.

Alun perin Tähden joukkueeseen piti liittyä enemmänkin pelaajia Team PUMin viime kauden joukkueesta, mutta näin ei lopulta käynyt kuin Ojalan ja Köykän osalta. Mitään dramatiikkaa ei asiaan liittynyt, nuorten miesten elämäntilanteet vain olivat sellaisia, ettei 1-sarjapelaamista Vilppulassa ja siviilielämää saanut sovitettua yhteen.

Tähden joukkueella on kova usko siihen, että työllä kehitetytään ja pystytään pelaamaan Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, joka muuten on historiallinen saavutus Vilppulan Tähden miesten joukkueelle. Tätä aiemminhan Parkkivuoressa on pelattu parhaimmillaan uroiden osalta 2-sarjaa. Yhteistyöseura Mäntän Valohan pelasi puolestaan 1-sarjaa lähes vuosikymmenen ajan.

Tähden osalta kyseessä on tietoinen valinta siihen, että seuran omat kasvatit pääsevät kuluvalla kaudella näyttämään kyntensä paikkakunnan ikiomassa joukkueessa. Verkot on kuitenkin vesillä, ja 1–2 uutta peluria saatetaan vielä hankkia joukkuetta vahvistamaan.

Tähti aloittaa harjoitusottelunsa tulevana lauantaina kotisalilla Vammalan Lentopallon 2-joukkuetta vastaan.

 

Toimintaamme tukevat: